studiecounseling

Ervaar je stress, slaap je slecht en  heb je geen motivatie meer om met je studie bezig te zijn?

Het komt regelmatig voor dat je als student veel druk ervaart en dat je studieresultaten als gevolg hiervan achterblijven en dat je studievertraging oploopt.

Geen paniek! Je kunt hier wat aan doen: lees deze info en neem geheel vrijblijvend contact met mij op om een begin te maken met het opruimen van je problemen.

‘Als HBO-docent en Counselor weet ik tegen welke problemen je oploopt en wat je er aan kunt doen.’

Inzicht in jezelf

Ieder mens heeft een persoonlijkheid die uit allerlei kanten en patronen bestaat. Zo kun je bijvoorbeeld een vrolijke, chagrijnige of  fanatieke kant hebben. ‘Prima toch?’ zul je zeggen, maar soms kunnen ze je behoorlijk tot last zijn! Hoe dit zit wordt verduidelijkt aan de hand van het volgende voorbeeld.

Stel je gaat op zoek naar de oorzaken van je vermoeidheid, stress of angst en je komt er achter dat je een kant binnen je persoonlijkheid hebt (binnen Psychosynthese wordt dit een ‘subpersoon’ genoemd), die de Perfectionist genoemd zou kunnen worden.
Deze kant heeft als patroon dat hij alles foutloos wil doen. Hij steekt hier zoveel energie in dat je last krijgt van vermoeidheid en lusteloosheid.

De Perfectionist accepteert geen fouten; als je wel fouten maakt ervaar je dit als falen en komt er faalangst bij je op. Deze kant zou je de Faalangstige kunnen noemen. Het patroon dat hij heeft is dat hij constant bezig is om fouten te voorkomen waarbij hij erg veel stress en angst ervaart.

Het gevolg van deze subpersonen is dat je kribbig en boos wordt op de mensen om je heen, snel geïrriteerd raakt en bijvoorbeeld stress-, angst- en vermoeidheidsklachten kunt gaan ontwikkelen.

Rust en Zelfvertrouwen

Tijdens Psychosynthese Studiecounseling krijg je dus zicht op wat je belangrijkste subpersonen zijn, maar hiernaast leer je ook je ‘zelf’ kennen: het punt in je persoonlijkheid waar je je rust kunt vinden en van waaruit je je je persoonlijkheid kunt gaan aansturen.

Door je hier bewust van te worden, ontwikkel je zelfvertrouwen en verdwijnt de angst die de drijfveer is voor de Perfectionist en de Faalangstige.

Op deze manier word je een gelukkiger mens en dirigent van je eigen leven.

De aanpak in 4 concrete stappen 

De duur van het traject kan natuurlijk per persoon verschillen, maar als uitgangspunt geldt een aantal van 5 sessies om je doelen te bereiken.

  1. Vaststellen van de aard van je studievoortgangsprobleem
  2. Een aantal counsel-sessies waarin je je bewust maakt wat de achtergronden en oorzaken van je studievoortgangsproblematiek zijn en wat je er aan kunt gaan doen
  3. Je maakt een plan waarin je aangeeft hoe je je patronen gaat veranderen en je je studie effectief gaat vervolgen/afronden
  4. Bespreken van het plan en begeleiding hoe je het gaat realiseren.

Praktisch

Mijn naam is Hans Meckelenkamp en ik ben gediplomeerd en geregistreerd Psychosynthese counselor/gids waarvoor ik de 5-jarige opleiding heb gevolgd in Amersfoort. Ik heb een praktijk in Amsterdam en ben daarnaast docent aan het HBO.

Ik combineer aandacht met helderheid en doelgerichtheid. Een sessie duurt 60 minuten en kost 90,-.

Voor een vrijblijvende kennismakingsafspraak bel je met 0638824767 of mail je naar: info@zaakomtegroeien.nl

Stel het niet uit en bel/ mail me vandaag nog en ga er mee aan de slag.

 ‘Steun zoeken is geen zwakte, je voorkomt ermee dat je valt’.