over mijzelf

Mijn naam is Hans Meckelenkamp en ik ben in Groningen universitair opgeleid als bedrijfseconoom waarna ik ongeveer 10 jaar (commerciële) managementfuncties heb bekleed in het bedrijfsleven.

Daarna heb ik mijzelf omgeschoold richting counseling en onderwijs. Naast mijn counselingpraktijk, werk ik sinds ongeveer 13 jaar als HBO-docent en doceer ik de vakken Finance, Marketing en Strategie; momenteel ben ik werkzaam aan de Hanzehogeschool Groningen.

In 1998 ben ik zelf tegen mijn persoonlijk grenzen aangelopen. Ik was overwerkt waardoor ik een aantal maanden uit het arbeidsproces raakte. Om te kunnen herstellen had ik meer inzicht in mijzelf nodig en heb ik zelf een counselor bezocht.

Hier leerde ik mijn eigen persoonlijkheid kennen en hoe ik deze kan aansturen. Ik herkende bij mijzelf als belangrijkste subpersonen de aanpasser, de faalangstige en de moeter. Ik kreeg langzaam maar zeker mijn plezier en zin in het leven terug en voelde dat ik op mijn beurt ook mensen via deze weg wilde gaan helpen.
Nadat ik dit traject had afgerond, ben ik de 5-jarige opleiding Psychosynthese Counselor/Gids gaan volgen in Amersfoort bij de Psychosynthese Academie waar ik sinds 2005 sta ingeschreven in het Beroepenregister (http://psychosyntheseacademie.nl/). Deze opleiding is er mede op gericht om het zelf, het centrum van de persoonlijkheid, te leren kennen en hier vanuit te leven. Je gaat zo meer hartsverbinding ervaren, meer stilte en innerlijke rust.

Mijn praktijk is gevestigd in Groningen.

Opleiding en Ervaring

– Rijksuniversiteit Groningen: studie Economie
– Hanzehogeschool Groningen: Pabo (TOP), opleiding leraar Basisonderwijs
– Psychosynthese Academie Amersfoort: opleiding Counselor/Gids (5-jarige opleiding) en Coaching
– Eric Pearl: Reconnection Level 1
– Ruim 10 jaar Managementervaring (commercieel terrein)
– Ruim 13 jaar Docent Finance, Marketing en Strategie Hanzehogeschool Groningen en Hogeschool van Amsterdam.
– Sinds 4 jaar student Kabbalah: een spirituele wijsheid.